085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Home

Osteopathie helpt het lichaam zichzelf te herstellen

Praktijken weer open; met extra maatregelen vanwege het coronavirus.

OsteoVitaal houdt zich strikt aan de richtlijnen zoals deze zijn opgesteld door het RIVM, de overheid en beroepsorganisaties:

 • We werken niet bij ziekteverschijnselen. 
 • Na iedere cliënt reinigen en desinfecteren we alle contactoppervlakten en ruimtes. 
 • De praktijk wordt zorgvuldig geventileerd.

We maken extra tijd vrij om deze voorzorgsmaatregelen mogelijk te maken. Je therapeut kan gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen. Je kunt er zelf ook voor kiezen een mondkapje te dragen.

Wanneer moet je geen afspraak maken of je afspraak annuleren?

We vragen je geen afspraak te maken of een reeds gemaakte afspraak te annuleren als jij, of iemand uit je omgeving, één van onderstaande klachten hebt/heeft:

(Neus)verkoudheid, benauwdheid, hoesten, kuchen of niezen, loopneus, keelpijn, verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden), kortademigheid, hoofdpijn, branderige ogen, moeheid, je ziek voelen, diarree.

Ook wanneer er de afgelopen 14 dagen, bij jezelf of bij iemand in je omgeving corona is vastgesteld, moet je de afspraak annuleren. Afspraken die vanwege gezondheidsoverwegingen niet kunnen doorgaan worden niet in rekening gebracht.

Nieuwe afspraak maken

Maak pas een nieuwe afspraak nadat jij of de mensen uit je omgeving minimaal 24 uur klachtenvrij zijn. Wanneer je twijfelt of het niet prettig vindt om naar een afspraak te komen, dan hebben wij hier in de huidige situatie alle begrip voor. Twijfel je over je gezondheid op de dag van de afspraak? Neem dan voor de afspraak telefonisch contact met ons op om te overleggen of de afspraak kan doorgaan.

Belangrijk om te weten voor afspraken die wel doorgaan

In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar, hiervoor zijn aanpassingen gedaan in de wachtruimte en behandelkamer. De planningen van agenda’s en locaties zijn zo ingericht, dat er een beperkt aantal mensen tegelijk aanwezig is in de praktijken.

Wat wij van jou vragen:

 • Neem zelf een grote handdoek (of eenpersoonshoeslaken) en een handdoek mee.
 • Kom gedoucht en met schone kleding naar de afspraak.
 • Kom alleen naar je afspraak; baby of kind komt met één ouder.
 • Ben je afhankelijk van vervoer, dan kan de chauffeur niet mee naar binnen.
 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd, bij ons binnen.
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar en schudt geen handen.
 • Na binnenkomst van de praktijk handen wassen (route is aangegeven).
 • Raak zo weinig mogelijk deurkrukken, tafeloppervlakken en stoelen aan met je handen.
 • En maak zo weinig mogelijk gebruik van de toiletten.
 • Nadien handen desinfecteren met handalcohol (is aanwezig in de praktijken).
 • Hoesten en niezen in de elleboog en gebruik papierenzakdoekjes.
 • Neem plaats in de stoel, je wordt opgehaald.
 • Betaling zoals gebruikelijk na het consult contactloos via PIN.
 • Hiervoor kun je je limiet verhogen bij je bank zodat geen pincode vereist is.
 • Was je handen na de afspraak en was de handdoeken na de behandeling.

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn dan horen wij dit uiteraard graag.


Team OsteoVitaal

Osteopathie is een zeer effectieve behandelwijze bij diverse gezondheidsklachten. Na een uitgebreid lichamelijk onderzoek worden ze verholpen door bewegingsverliezen in het lichaam te behandelen met specifieke handgrepen, zoals manipulaties, mobilisaties en rekkingen.

Ons streven is vitaliteit: een leven zonder langdurige klachten!

Een osteopaat werkt alleen met zijn handen, er komen dus geen apparaten of medicijnen aan te pas. In het kort kan men stellen dat een osteopaat het lichaam weer in balans brengt. 
Lees hier een uitgebreide uitleg over osteopathie.

Verhelpt de meeste lichamelijke klachten

Osteopathie is zeer succesvol bij het verhelpen van pijnlijke spieren of gewrichten in de rug, nek of ledematen. Ook bij zenuwpijn, hoofdpijn of chronische buikpijn en maag- of darmklachten werkt deze therapie uitstekend.  
Bekijk hier een overzicht met de meest voorkomende klachten.

Voor alle leeftijden, bij zwangerschap én voor (top)sporters!

Een osteopathische behandeling is te ondergaan door iedereen met lichamelijke klachten. Ook baby’s, kinderen en zwangere vrouwen reageren bijzonder goed op deze therapie. Daarnaast kan de osteopaat preventief werken. Bewegingsbeperkingen die op termijn kunnen leiden tot klachten worden verholpen. Hierdoor is het ook zeer geschikt voor (top)sporters die blessures willen voorkomen. 
Lees meer over voor wie osteopathie geschikt is.

Nieuwe praktijken Osteovitaal

Na de eerdere succesvolle opening van onze praktijken in  Bolsward en Groningen (Damsterdiep) zijn we sinds 2019 beter bereikbaar voor nog meer patiënten in Friesland en Groningen. Met nieuwe praktijken in Leeuwarden (twee locaties) en Sneek komt het aantal praktijklocaties op tien, verdeeld over Friesland en Groningen. Gerben Oosterhout, een osteopaat met jarenlange ervaring, houdt spreekuur op de locaties Emmakade en Techumerpleats (Leeuwarden) en in Sneek.

Banner Sietse