085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Nieuws / 

Cursus ‘gastro intestinale dynamica en viscerale osteopathie’ met de osteopathische wetenschapper Christian Williame

18 november 2013

Cursus ‘gastro intestinale dynamica en viscerale osteopathie’ met de osteopathische wetenschapper Christian Williame

Van 14 tot 16 november volgde Rutger een driedaagse cursus in Hoeven (Brabant) over de beweeglijkheid van het middenrif en de organen en de druk in de buikholte. 

Deze cursus werd gegeven door een Franse osteopaat en wetenschapper, die de wetenschap hoog in het vaandel heeft staan. Zo heeft hij samen met een collega een boek geschreven waarin ze een samenvatting hebben gemaakt van hun wetenschappelijke onderzoeken. Ze hebben daarin tevens de resultaten van meer dan 150 andere wetenschappelijke studies uit toptijdschriften samengevat . Ook hebben ze een dvd gemaakt met tal van videoclips over de beweeglijkheid van organen. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen de effectiviteit van osteopathische technieken aan. George Finet en Christiane Williame (die deel twee van deze module in februari zal geven) zijn twee osteopaten die de wetenschap achter de osteopathie enorm vooruit helpen. 

Tijdens de cursus werd er dan ook diep ingegaan op de wetenschappelijke informatie achter verscheidene onderzoeken en technieken en werden er ook videofilms getoond om het e.e.a. te verduidelijken. Er werd uitgebreid ingegaan op de functie en dysfunctie van het middenrif en de invloed daarvan op organen als de lever, de milt, de alvleesklier en de nier. Een goede beweeglijkheid van het middenrif en de organen is belangrijk want een dysfunctie van deze structuren kan verantwoordelijk zijn voor o.a. rug- en nekklachten. Daaropvolgend werden nieuwe onderzoek- en behandeltechnieken getraind.

De cursus is zinvol geweest omdat Rutger nieuwe onderzoek- en behandeltechnieken heeft geleerd waarvan de wetenschap heeft bewezen dat ze effectief zijn.

Van 6-8 februari zal module 2 van deze cursus plaats vinden; ditmaal zal er meer in worden gegaan op de organen van het spijsverteringsysteem en klachten als oprispingen, reflux, obstipatie en diarree.

Een gespannen twaalfvingerige darm bemoeilijkt de galafgifte en dus de vetvertering.