085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Nieuws / 

Cursus 'korte hefboommanipulaties' door Daryl Herbert en Laurie Hartman

15 mei 2013

Cursus 'korte hefboommanipulaties' door Daryl Herbert en Laurie Hartman

Rutger volgde 15 en 16 maart een zeer interessante cursus in Antwerpen over manipuleren. Deze cursus werd gegeven door twee vooraanstaande osteopaten die vanuit Engeland naar België overvlogen om daar een kleine 40 osteopaten te trainen met manipulatie technieken van de nek, de rug en het bekken.

Manipulaties zijn technieken om gewrichten mobieler te krijgen, daar waar relevante bewegingsbeperkingen zich bevinden. Doelen van manipulaties zijn:

  • Pijnvermindering.
  • De mobiliteit verbeteren.
  • Normaliseren overprikkeld zenuw niveau. Zo kan een vastzittende derde nekwervel één van de oorzaken zijn van een gespannen monnikskapspier en kan deze (mede) nek- en schouderklachten veroorzaken.
  • De doorbloeding in een specifieke regio verbeteren. Zo kunnen bewegingsbeperkingen in de bovenrug van invloed zijn op de doorbloeding van de arm en zodoende bijvoorbeeld het herstel van een tennisarm belemmeren.

Tijdens de cursus werd uitgebreid ingegaan op het verfijnen van de technieken om zodoende zo efficiënt mogelijk te zijn.

Manipulatie technieken kunnen ingezet worden bij een groot scala aan klachten. Hierbij kunt u denken aan hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, uitstraling in de ledematen, maag- en darmproblematiek enzovoort.

Met de verworven kennis en kunde heeft Rutger nog meer gereedschap gekregen om de patiënten bij OsteoVitaal zo succesvol mogelijk te behandelen.

Een gespannen twaalfvingerige darm bemoeilijkt de galafgifte en dus de vetvertering.