085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Nieuws / 

Rutger volgt seminar: Detoxificatie. Het belang en de nutritionele ondersteuning van de ontgifting.

02 december 2013

Rutger volgt seminar: Detoxificatie. Het belang en de nutritionele ondersteuning van de ontgifting.

Vrijdag 30 november volgde Rutger een seminar van Metagenics in Hilversum. Metagenics is een bedrijf die zich wereldwijd heeft gevestigd en zich inzet om mensen te helpen zo gezond mogelijk te leven. Dit doen zij onder andere door middel van het aanbieden van producten die het lichaam voorziet van de juiste stoffen voor een optimale vitaliteit. Voorbeelden hiervan zijn visolie, multivitamine-mineralen-preparaten, magnesium, probiotica, producten om de kwaliteit van de darmwand te verbeteren, maar ook producten om de lever te ondersteunen in hun functie schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen.

Deze seminar ging over hoe belangrijk het is dat het lichaam afvalstoffen kan verwijderen en het belang van voeding daarbij. Een ophoping van afvalstoffen kan nl. verantwoordelijk zijn voor ziektes als fibromyalgie, chronisch vermoeidheids syndroom, darmontstekingen en zelfs kanker.

Ons lichaam wordt nl. voortdurend aangevallen door ontelbare schadelijke stoffen uit onze omgeving, maar ook door bijproducten van onze stofwisseling. Voorbeelden zijn kleur- en smaakstoffen in de voeding, cosmetica, medicijnen en uitlaatgassen. Maar ook onze stofwisseling maakt schadelijke stoffen aan die deel uit maken van een lijst van agressoren, die van nature uit niet alleen onze reserves aantasten, maar ook de normale werking van ons lichaam in het gedrang brengen.

Om te overleven hebben onze cellen chemische strategieën ontwikkeld die de schadelijke stoffen eerst inactiveren en daarna uitscheiden: de ontgifting. De lever is hierbij van groot belang. Hoe dit exact in zijn werk gaat werd tijdens de seminar dan ook uitgebreid aandacht aan besteed. Ook werd er ingegaan op hoe je als osteopaat deze gunstige fysiologische processen kunt ondersteunen d.m.v. tips op het gebied van voeding en het adviseren van supplementen.

Tevens werd het belang van een gezond werkende darm toegelicht. Dit houdt in dat voedingstoffen kunnen worden opgenomen en giftige stoffen kunnen worden tegengehouden. De zogenaamde barrièrefunctie van het darmslijmvlies. Ook werd uitgelicht hoe wij dit als osteopaat kunnen ondersteunen d.m.v. de juiste tips op het gebied van voeding, levensstijl en het adviseren van supplementen.

Al met al was het een zeer nuttige seminar waarmee Rutger nog meer kennis heeft verschaft op het gebied van voeding en het belang van de juiste voedingstoffen voor een vitaal lichaam.

Een gespannen twaalfvingerige darm bemoeilijkt de galafgifte en dus de vetvertering.