085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Nieuws / 

Wij werken samen met orthomoleculair therapeut Sietse Hoogeveen

01 juli 2019

Wij werken samen met orthomoleculair therapeut Sietse Hoogeveen

OsteoVitaal staat voor vitaliteit. Dit realiseren we met osteopathische behandelingen en adviezen ten aanzien van leefstijl. Als osteopaat benaderen we het lichaam als een geheel, waarbij alle onderdelen van het lichaam nauwkeurig moeten samenwerken om op zijn best te kunnen functioneren.

Het menselijk lichaam heeft net als een voertuig de juiste brandstof nodig. Onze voeding is onze brandstof. De juiste voeding laat onze cellen, weefsels en organen goed functioneren.

Het eten van de verkeerde voeding zorgt ervoor dat de machine op den duur gaat haperen en symptomen begint te vertonen:.

  • je hebt minder energie
  • je krijgt pijnklachten
  • je weefsels worden minder belastbaar
  • je gewrichten worden stijver
  • je krijgt last van ontstekingen
  • je slaapt minder goed
  • je stemming verandert
  • je bloedvaten worden stijver
  • hormonen raken uit balans
  • enzovoorts

Welke brandstof is optimaal voor ons als mens?

Maar welke brandstof is nu optimaal voor ons als mens? En is de optimale brandstof voor jou hetzelfde als die voor een ander? In hoeverre speelt genetica een rol? En als je klachten of een ziektebeeld hebt: gaan algemene voedingsregels dan nog op?

Naast voeding speelt ook beweging een cruciale rol in het gezond houden van de machine. Waar voor een auto geldt dat meer kilometers rijden leidt tot slijtage van de onderdelen, heeft het menselijk lichaam juist voldoende lichaamsbeweging nodig om slijtage te voorkomen. Beweging houdt de botten, gewrichten, het hart en de bloedvaten krachtig, soepel en gezond. En het is ook van groot belang voor de hersenen, de darmen en het immuunsysteem.

Maar hoeveel moet je bewegen en met welke belasting? Welke bewegingen en oefeningen zijn goed voor je? En hoe zit dat wanneer je een bepaalde aandoening hebt?

Voor het beantwoorden van die vragen werkt OsteoVitaal nu samen met orthomoleculair therapeut Sietse Hoogeveen. Na opleidingen in de fysiotherapie en manuele therapie volgens Marsman heeft hij zich verder geschoold in de orthomoleculaire geneeskunde volgens de kPNI. Deze vorm van geneeskunde vormt een krachtige samenwerking met de osteopathie. De combinatie optimaliseert zowel de mechanica als de fysiologie in het lichaam. Vitaliteit is immers ons doel! 

Sietse heeft een grote passie voor het menselijk lichaam en gezondheid. Hij onderscheidt zich van collega's door zijn enorme inzicht en leercapaciteit. Wij zijn trots hem in ons team te mogen verwelkomen. 

Meer informatie en afspraak maken

Via onze online planner kunt u bij hem terecht voor een intake en verdere begeleiding bij uw hardnekkige klachten. 

Klik hier voor meer informatie over Sietse Hoogeveen en het orthomoleculaire consult.

Een gespannen twaalfvingerige darm bemoeilijkt de galafgifte en dus de vetvertering.