085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde

Vanuit de honger om het menselijk lichaam nog beter te begrijpen en dus nog beter te kunnen ondersteunen in de weg naar vitaliteit en gezondheid, studeerde Anne-Ruurd Hoogeveen ook af als orthomoleculair therapeut aan het instituut ‘Ortho Linea’ onder leiding van hoofddocent en autoriteit op het gebied van orthomoleculaire voedingsleer: Jan Blaauw.

De orthomoleculaire geneeskunde houdt zich bezig met de invloed van voeding en voedingsstoffen op onze gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek op dit gebied is volop gaande, waardoor onze bekende ‘schijf van vijf’ inmiddels hopeloos verouderd is geraakt. Helaas worden nieuwe inzichten veelal pas tientallen jaren later geïntegreerd in beleidsvoering, waardoor de meeste mensen teren op oude en achterhaalde kennis.

Voeding speelt een ongekend belangrijke rol in de preventieve geneeskunde. Wie gezond eet heeft veel minder kans om ziek te worden. Zelfs als er sprake is van erfelijkheid heeft voeding een zeer belangrijke invloed op de uiting ervan. Het onderzoeksgebied dat zich bezig houdt met de invloed van voeding op de genen heet de 'nutrigenomics'; bepaalde genen kunnen 'aan' of 'uit' gezet worden onder invloed van voedingsstoffen. Ook als er al ziekte bestaat is er vaak een weg terug via een gezondere levensstijl.

Bij klachten aan het spijsverteringsstelsel zoals maagzuur, een opgeblazen gevoel, winderigheid en problemen met de stoelgang, zoals bij het zgn. prikkelbaar darmsyndroom of spastische darm, maar ook bij ernstiger aandoeningen als colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn, speelt voeding een zeer belangrijke rol. Echter ook andere veelvoorkomende klachten die in de osteopathiepraktijk voorkomen, zoalschronische bijholte- of peesontstekingen, slijtage, hoofdpijn of migraine, of andere klachten die op de darmen zijn terug te voeren, kunnen ondersteund worden met adviezen op het gebied van voeding.

Anne-Ruurd helpt u graag verder op weg naar vitaliteit!