085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Home

Rutger Veneklaas

osteopaat in Ureterp

Rutger Veneklaas

Sinds 2012 is Rutger werkzaam als osteopaat voor OsteoVitaal in Ureterp (Friesland). Ook is hij een gecertificeerd heart IQ coach, afgestudeerd in de orthomoleculaire voeding en suppletie, en in de fysiotherapie.

Werkzaam op locatie: Ureterp

Als sporter ben ik van jongs af aan al geïnteresseerd geweest in de gezondheid en het welzijn van de mens. Zo was ik in mijn jeugd (vaak onbewust) al vrij gedisciplineerd om een betere sporter te worden en een gezondere levensstijl aan te nemen. 

Om die reden besloot ik, fysiotherapie te gaan studeren. Vanaf de start van deze opleiding raakte ik steeds geïnteresseerder in de werking en de gezondheid van het menselijk lichaam. Hoe meer ik wist, des te meer ik wilde weten, hoe leuker ik het ging vinden, en des te meer inspiratie en motivatie ik kreeg om het lichaam van A tot Z te leren kennen.

Als osteopaat ben je in principe een detective die op zoek gaat naar de verschillende factoren die de emmer doen overlopen

Langzamerhand ontstond een steeds grotere drive om mensen te willen helpen bij pijnklachten en andere ongemakken aan het menselijk lichaam.

Opleiding

De opleiding osteopathie in Gent was daarom een logisch en boeiend vervolg. De interesse voor de osteopathische denkwijze groeide uit tot een grote passie. Met name de oorzakelijke, grondige en totale aanpak in de osteopathie (de analyse van het hele lichaam) inspireerde mij. 

Osteopaten onderscheiden zich hiermee van andere disciplines. Wij gaan bij klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, nekpijn, lage rugpijn en maagklachten op zoek naar de dieperliggende oorzaken. 

Als osteopaat ben je in principe een detective die op zoek gaat naar de verschillende factoren (bewegingsbeperkingen) die de emmer doen overlopen, de belastbaarheid verminderen en aldus klachten veroorzaken. 

Dit is bij iedere patiënt verschillend. Een osteopaat behandelt dus niet volgens een standaard protocol. Ik geloof dat de benadering van een osteopaat bij de behandeling van veel functionele lichamelijke klachten de meest effectieve aanpak is.

Osteopathie bij sporters

Ervaring

Sinds september 2012 ben ik actief als osteopaat voor OsteoVitaal.

Ik heb ervaring als fysiotherapeut bij fysiotherapiepraktijk Hövels en Volmer in Neede en het medisch centrum in Nijverdal. Hierdoor kan ik nauwkeurig inschatten of fysiotherapeutische technieken voor uw klacht effectief zullen zijn. 

Door mijn ervaring als fitnessinstructeur aan de Saxion Hogeschool te Enschede kan ik u tevens goed adviseren over eventuele ondersteunende oefeningen. 

Daarnaast ben ik afgestudeerd in de orthomoleculaire voeding en suppletie en kan u ook op dit gebied helpen. Van goede voeding gaat immers een sterk herstellende en preventieve kracht uit.

Ook ben ik een gecertificeerd  heart IQ coach. Hiermee kan ik mensen helpen met het ontwikkelen van hun bewustzijn, en het leren luisteren naar de signalen van hun lichaam in relatie tot bijvoorbeeld stress, rusten, voeding, sport en bewegen, time-management, passies, enzovoort.

Tenslotte vind ik een goede samenwerking met andere medici en paramedici heel belangrijk. Als het voor de gezondheid van de patiënt beter is door te verwijzen, zal de patiënt doorverwezen worden. Bij ons in de praktijk draait alles om het optimaliseren van uw gezondheid.

Samengevat zal ik altijd streven naar de meest effectieve behandelstrategie. Met als grondprincipes een veilige, oorzakelijke, grondige, deskundige en totale aanpak. Ik hoop u snel in de praktijk te mogen verwelkomen.

Afgeronde bij- en nascholing

Heart IQ (hart intelligentie) retreat (9 keer)

Docent: C. Pankhurst

Heart IQ (hart intelligentie) ultimate retreat (2 keer)

Docent: C. Pankhurst

Roadmap to success and happiness

Docent: Michael Pilarzcyk

De blauwdruk bij The Potential School

Docent: Ralph Nelissen

Geïntegreerde fysiologie en toegepaste bloedanalyse.

Docent: David Barrix

Opleiding Heart IQ (hart intelligentie) bij Heart IQ network

Docent: C. Pankhurst

Opleiding orthomoleculaire voeding en suppletie aan het CIVAS in Haarlem.

Docent: R.A. Nieuwenhuis

Gastro intestinale dynamica en viscerale osteopathie. Module 2.

Docent: George Finet

Seminar van Metagenics: Detoxificatie. Het belang en de nutritionele ondersteuning van de ontgifting.

Docent: Dr. R. Proesmans

Gastro intestinale dynamica en viscerale osteopathie. Module 1.

Docent: Christian Williame

Snijzaal practica met fresh frozen preparaten aan de Universiteit van Maastricht

Docenten: Arno Lataster, Frank Vermeule

Korte hefboommanipulaties aan 'Flanders International College of Osteopathy

Docenten: Daryl Herbert, Laurie Hartman, Chris Ruddick, Bart van Goeye