085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Tips & Advies / 

Chronische rugpijn door bacterie?

Chronische rugpijn door bacterie?

Chronische lage rugpijn en discus hernia's kunnen in veel gevallen het gevolg zijn van een bacteriële infectie in de tussenwervelschijf. Antibiotica kan dan helpen om de rugklachten te verhelpen, dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek (zie onderaan dit artikel).

Het nemen van antibiotica is echter niet de oplossing!

Echter, het is belangrijk om te beseffen dat in dat geval het nemen van Antibiotica niet de oplossing is. Hoe kunnen bacteriën nu in de tussenwervelschijf terecht komen? Tussenwervelschijven zijn zeer zwaar bewapend met suikermoleculen (siglecs: neu5AC): die aan ons immuunsysteem vertellen: val me niet aan!!

Neu5GC vs Neu5AC

Een suikertje in rood vlees, melk, yoghurt, kwark en kaas (dus alles wat van zoogdieren komt: koe, schaap, geit, konijn, het maakt niet uit) is bijna identiek aan onze eigen suikertjes; het is echter niet Neu5AC maar Neu5GC. Neu5GC wordt net zo gemakkelijk ingebouwd in ons lichaamsweefsel dan Neu5AC, maar is wel lichaamsvreemd, en trekt daarom het immuunsysteem aan.

Neu5GC speelt dus hoogst waarschijnlijk een belangrijke rol bij chronische lage rugpijn en discus hernia. Net als bij MS en andere Auto-Immuunziekten, onvruchtbaarheid, en (darm)kanker. Bij al deze ziektebeelden worden antistoffen gevonden tegen Neu5GC. In het ontstekingsproces zijn je lichaamseigen weefsels uiteindelijk mede slachtoffer.

Hoe kom je van de Neu5GC belasting af?

Om van de Neu5GC belasting af te komen moet je ervoor zorgen dat het een tijdje niet meer binnenkomt: tijdelijk even helemaal stoppen met het eten van rood vlees (zoogdieren), kaas, yoghurt, kwark en melk dus (dus ook als het van geiten of schapen afkomstig is). Eet daarentegen juist veel soorten paddenstoelen, bosvruchten en tropisch fruit: die zitten vol met essentiële suikers waaruit je lichaam Neu5AC maakt; het lichaamsweefsel wordt weer ‘menselijk’.

Ook intensieve beweging, zeker wanneer dit op nuchtere maag gebeurt, zorgt voor verbranding van Neu5GC. Met veel beweging kun je de Neu5GC belasting dus weer kwijtraken. Reken voor het totale proces zo'n 1-3 maanden!

Hieronder een tweetal links naar artikelen over de toepassing van antibiotica bij chronische lage rugklachten.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23404353
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3631023

Wat doet de osteopaat?

Lees meer tips en adviezen op ons blog, we schrijven over uiteenlopende onderwerpen rondom gezondheid en vitaliteit.

Vergeet niet deze pagina te delen of er tweet over te schrijven! Wellicht vinden uw volgers het ook interessant!

Een gespannen twaalfvingerige darm bemoeilijkt de galafgifte en dus de vetvertering.