085 130 25 80 (Nieuwe centrale nr.)

U bent nu hier: 

Relaties

Relaties

De osteopaten bij OsteoVitaal zijn voorstander van een multidisciplinaire aanpak.

Met osteopathie is niet alles te genezen. Een osteopaat kan vaak wel goed inschatten waaróm een behandeling onvoldoende aanslaat. Dan zal hij doorverwijzen naar een discipline waarvan hij verwacht dat wél het beoogde resultaat zal worden behaald. Soms is een samenwerking tussen meerdere disciplines nodig om een optimale situatie te bereiken.

OsteoVitaal heeft contacten met diverse vakbekwame therapeuten en artsen. Hieronder vindt u hiervan een overzicht. 

Bent u zelf therapeut en verwacht u ook een zinvolle aanvulling te kunnen bieden? Dan kunt u altijd  contact opnemen. Momenteel is het ook mogelijk praktijkruimte te huren in het pand van OsteoVitaal aan de Vechtstraat. Indien u interesse heeft kunt u ook contact opnemen.

Mesologie

De praktijk voor mesologie is gevestigd in het centrum van Groningen en wordt gevoerd door Edith de Jong. Mesologie is een vorm van geneeskunde die regulier medische kennis integreert met kennis uit de complementaire (aanvullende) geneeswijzen. Reguliere geneeskunde, Ayurveda, Chinese geneeskunde, homeopathie, fytotherapie, orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer vormen de basis voor de Mesologie. Edith heeft een achtergrond als diëtiste en een specialisatie in de Orthomoleculaire voedingsleer. Gezonde voeding is altijd de basis voor het goed functioneren van het lichaam. Wat gezonde voeding is, is voor iedereen anders. Afhankelijk van onder andere uw bouw, spijsvertering en invulling van het dagelijks leven geeft Edith voedingsadviezen die op maat gemaakt zijn. De behandeling kan ondersteund worden met orthomoleculaire, homeopathische, ayurvedische of fytotherapeutische middelen. Kijk voor meer informatie op  www.mesologiegroningen.nl

Edith de Jong Tel: 06-839 050 30 & edith@mesologiegroningen.nl

Total Detox

Bij deze moderne praktijk in Groningen kunt u terecht voor darm- en lichaamsreiniging. Een goede conditie van de darmflora is essentieel voor het behoud van onze gezondheid. Factoren als stress, verkeerde voedingsmiddelen, medicijngebruik en andere verontreiniging kunnen leiden tot een opstapeling van afvalstoffen in ons lichaam en de darmen, waardoor vele klachten kunnen ontstaan. Total Detox kan u door middel van hoge darmspoelingen en lever-gal reiniging helpen uw lichaam weer van deze afvalstoffen te ontdoen. Kijk voor meer informatie op onze website www.totaldetox.nl

Synthese Noord Nederland

Synthese Noord Nederland heeft praktijkpanden in Norg en Groningen. Het is een praktijk voor therapie en coaching dat 30 jaar geleden opgezet is als gestalttherapie praktijk. Op dit moment werken we daarnaast met EMDR, NLP, mindfulness, familieopstellingen, traumaverwerking en transactionele analyse. De therapeuten dhr. Hans Kwakman (1954) en mw. Reoas van der Veen(1958) hebben ruime ervaring met de verschillende werkvormen, die afhankelijk van uw vraag en thema ingezet kunnen worden. U kunt altijd met ons een afspraak maken voor een intakegesprek. Kernwoorden die bij onze praktijk passen zijn: Contact, integriteit, gelijkwaardigheid en persoonlijke betrokkenheid. We gaan er vanuit dat ieder mens weet wat belangrijk voor hem of haar is, maar dat dit besef door gebeurtenissen in het leven wel eens versluierd is geraakt. Voor meer info kunt u onze website raadplegen.

Hans Tel: 06 446 00 727 & Email: hans@synthesenoordnederland.nl
Reoas Tel: 06 537 68 004 & Email: reoas@synthesenoordnederland.nl

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Ben Oosterhuis

Al ruim twintig jaar heeft Ben Oosterhuis ervaring als natuur geneeskundig therapeut. Vanuit zijn praktijk in het Friese Ureterp behandelt hij mensen voor tal van gezondheidsklachten. Klachten die met reguliere geneeskunde vaak niet op te lossen zijn. Tijdens zijn behandelingen maakt hij onder meer gebruik van electro-acupunctuur, homeopathie, orthomoleculaire middelen en bioresonantie. Ben is oa. gespecialiseerd in het behandelen van post-viraalsyndromen. Na een infectie met een bacterie of virus kan het zijn dat het immuunsysteem deze niet volledig opruimt. Omdat het immuunsysteem deze indringer na verloop van tijd niet meer aanvalt, zijn veelal geen verhoogde witte bloedlichaampjes in het bloed meetbaar. Het micro-organisme kan dan sluimerend actief blijven en de gezondheid ondermijnen.

Ben Oosterhuis Tel: 0512 302558 & Email: boosterhuis@home.nl

www.benoosterhuis.nl

Fysiosportief

Fysiosportief is een fysiotherapie praktijk in het centrum van Groningen, naast het pand van OsteoVitaal. Als Fysiotherapeut helpen wij u om optimaal te kunnen en te blijven bewegen. Bij uw lichamelijke klachten, blessures en sportblessures doen wij dit door onze therapie zoals: (Sport)Fysiotherapie, Manuele Therapie en Echografie. Om uw gezondheid te behouden en uw fitheid te verbeteren, doen wij dit door onze training zoals: Fysio Fitness, Medische Fitness, Beweegprogramma's en Personal Training. 

www.fysiosportiefgroningen.nl

Lightwave

Therapeuten en Trainers Deze praktijk in Groningen biedt natuurgeneeskundige consulten en trainingen in essentie coaching. Al 30 jaar helpen ze eenieder die aan zijn of haar gezondheid wil werken, altijd vanuit een holistisch perspectief. De therapeuten Dominicus Hettinga en Thea Boven hebben diverse methoden tot hun beschikking, waaronder de signature cell healing, voetreflexologie, hypnotherapie, regressie, pijnappelklier activatie en veel meer. Eén van de meest dierbaarste en succesvolle methodieken zijn wel de behandelingen met Spagyrische middelen. Dit is een vorm van plantengeneeskunde, komende uit de Alchemie. Deze middelen helpen bij het terugvinden van je ware essentie.

Uitgebreide informatie over deze behandelmethoden is te vinden op  www.lightwave.nl.