085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Over OsteoVitaal

OsteoVitaal en haar osteopaten

met passie voor het menselijk lichaam

Het allergelukkigst worden wij van het stellen van een goede diagnose en het oplossen van de puzzel: waarom heeft deze persoon op dit moment deze klachten? Kortom, het aanpakken van de oorzaak van klachten. Ons doel is altijd vitaliteit.

OsteoVitaal gaat voor vitaliteit. Een gezond lichaam kent immers geen klachten!

OsteoVitaal is in 2011 gestart als praktijk voor Osteopathie in Friesland, Drenthe en Groningen. Inmiddels zijn er tien praktijken met tien gediplomeerde osteopaten. Het team bestaat uit (achteraan v.l.n.r.) Gerben OosterhoutHessel TurkstraAnneloes Zwart,  Anne-Ruurd Hoogeveen, (vooraan v.l.n.r.) Ronny Eijer, Sijbrig Eijer-Boorsma (assistente), Linda Koetsier (assistente), Pieter HolvastMarije Oelen, Daniël Pieper, Julia Engelbrecht en Mara Mensink (Marije, Daniël, Julia en Mara ontbreken op de foto).

Team Foto

Praktijklocaties

OsteoVitaal heeft tien praktijken in Groningen, Drenthe en Friesland. U kunt bij onze osteopaten terecht in Assen, Bolsward, Dokkum, Drachten, Groningen (Vechtstraat), Groningen (Damsterdiep), Heerenveen, Leeuwarden, Oenkerk en Sneek.

Bachelor of Science in de osteopathie

De aangesloten osteopaten zijn allemaal gepassioneerd over het menselijk lichaam. Ze zijn fanatieke sporters en begrepen daardoor al vrij snel dat het voorkomen van fysieke klachten essentieel is om maximaal te presteren. Na hun opleidingen tot fysiotherapeut besloten ze dan ook alle vier verder te studeren. Ze volgden de opleiding tot osteopaat aan de International Academy of Osteopathy in Gent (Anne-Ruurd en Mara) en Zeist (Anneloes, Hessel, Gerben, Pieter, Marije en Ronny).

Leefstijlgeneeskunde volgens de klinische psycho-neuro-immunologie

Na een osteopathiebehandeling moet het lichaam aan de slag. De werking van osteopathie is deels afhankelijk van een goede werking van bepaalde systemen in ons lijf. Bijvoorbeeld het immuunsysteem, het autonome zenuwstelsel, en een gezonde werking van het hormonale stelsel en de stofwisseling. Niet alle klachten laten zich daarom verhelpen door osteopathie.

Anne-Ruurd studeerde orthomoleculaire geneeskunde en klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI) om hier nog weer over te weten te komen. Hij richtte met zijn broer Sietse 'Het centrum voor Leefstijlgeneeskunde' op, kPNI-behandelingen worden door Sietse uitgevoerd.

Banner Het CVL

Samenwerkingspartner van OsteoVitaal

Soms ligt de oplossing van jouw klachten niet (alleen) bij osteopathie.

Onze partner Het CVL helpt met Leefstijlgeneeskunde volgens de kPNI bij het oplossen van vraagstukken omtrent voeding, leefstijl, pijn, chronische ontstekingen en hormonale klachten.

Meer informatie over het CVL