085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Nieuws

Osteopathisch nieuws

12 april 2024

Cursus Differentiaal Diagnostiek

Op 29 februari & 1 maart volgde Anne-Ruurd de cursus “Differentiaal Diagnostiek – Wat willen de symptomen van mijn patiënten zeggen?” bij het FICO in Antwerpen.
Lees meer

02 april 2024

Congres Osteopathie: "Osteopathy in the cranial field"

Osteopathie en zijn toepassing op problematiek van de schedel. Met enkele collega’s van OsteoVitaal bezochten we het internationale congres georganiseerd door Pro Osteo in het Brabantse St. Michielsgestel. Naast een leuk weerzien met enkele studiegenoten en docenten van de basisopleiding, en bekende collega’s die we over de jaren hebben leren op alle curses die we hebben gevolgd, was het een leerzaam congres.
Lees meer

16 augustus 2020

Groningen is een osteopaat rijker!

Sinds juli 2020 versterkt Anneloes Zwart de praktijk in Groningen aan de Vechtstraat. En daar zijn we erg blij mee!
Lees meer

01 december 2019

Trots zijn wij met de komst van onze nieuwe en zeer ervaren collega Gerben Oosterhout.

Gerben heeft na 18 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben in 2010 zijn diploma Osteopathie gehaald. Gerben voert al jaren praktijk in Sneek en Leeuwarden
Lees meer

01 december 2019

Cursus: Specific Adjustment Technique (SAT) bij traumatische blokkades (deel 3)

Ronny en Anne-Ruurd volgden in november deel 3 van de cursus Perfection in the management of vertebral adjustment, gegeven door Pau Dalmau. Pau Dalmau is specialist in het behandelen van traumatische blokkeringen in de wervelkolom d.m.v. SAT, zoals bijvoorbeeld bij het whiplash syndroom.
Lees meer

01 oktober 2019

Cursus: Perfection in the Management of Vertebral Adjustment (deel 2)

In september volgden Ronny en Anne-Ruurd deel 2 van deze cursus om onze technieken te finetunen. Dit deel werd gegeven door Carlos Ferrari. Het doel van deze praktische cursus was het verfijnen van de technieken op het bekken, heiligbeen en wervelkolom incl. de halswervelkolom.
Lees meer

01 juli 2019

Wij werken samen met orthomoleculair therapeut Sietse Hoogeveen

OsteoVitaal staat voor vitaliteit. Dit realiseren we met osteopathische behandelingen en adviezen ten aanzien van leefstijl. Met trots kunnen we melden dat wij per 1 juli samenwerken met orthomoleculair therapeut Sietse Hoogeveen.
Lees meer

01 juni 2019

Rutger stopt bij OsteoVitaal

Na 7 jaren heel fijn samengewerkt te hebben is Rutger helaas per juni gestopt bij OsteoVitaal
Lees meer

02 april 2019

Cursus: Perfection in the Management of Vertebral Adjustment

Ronny (OsteoVitaal Bolsward) en Anne-Ruurd (OsteoVitaal Groningen) hebben deel 1 gevolgd van de 3 delige cursusreeks: 'Perfection in the Management of Vertebral Adjustment'.
Lees meer

18 maart 2019

Cursus "Methode Frank de Bakker"

Onlangs volgde Ronny Eijer de cursus "Methode Frank de Bakker". Ondanks het feit dat aan de embryologie door de klassieke geneeskunde, ten onrechte, weinig aandacht toebedeeld wordt; ligt hierin de inspiratie, fundament en sleut
Lees meer

01 maart 2019

Anne-Ruurd stopt per 1 maart 2019 in Ureterp

Het is voor Anne-Ruurd tijd om afscheid te nemen van de praktijk Ureterp. Hij zal zijn werkzaamheden voortzetten in Groningen en in de nabije toekomst ook in zijn nieuwe woonplek Zuidlaren
Lees meer

04 december 2018

Pieter Holvast in het 'Dokkumer Vragenuurtje'

Onze osteopaat Pieter Holvast woont en houdt praktijk in Dokkum. De website 'In Dokkum' nam een kort interview met hem af. Klik verder om Pieter nog wat beter te leren kennen!
Lees meer

27 november 2018

Lezing, open dag en gratis screening in Bolsward 8 december

Op zaterdag 8 december van 10:00 tot 16:00 uur organiseert Ronny Eijer in zijn praktijk aan het Bolwerkerplein 8 in Bolsward een lezing en open dag. Geinteresseerden kunnen onder meer een gratis lichamelijke screening krijgen. De lezing begint om 10:30 en duurt tot 11:30.
Lees meer

30 oktober 2018

Cursus 'The Abdomen'

26 & 27 oktober volgde Anne-Ruurd cursus in Antwerpen aan het 'Flanders International College of Osteopathy' (FICO) De ervaren Britse osteopathie docente Valeria Ferreira gaf 2 dagen training.
Lees meer

01 oktober 2018

Masterclass Neurotransmitters

In aansluiting op de cursus NutriGenomics bij CellCare volgde Anne-Ruurd in sept 2018 de 3 daagse verdieping omtrent neurotransmitters.
Lees meer

10 juni 2018

Cursus buikbrein en bindweefsel

In 1950 ontdekte Dr. Pischinger al wat pas in 2018 weer door onderzoekers is bevestigd: ons bindweefselsysteem is een orgaan, en wel het grootste orgaan in ons lichaam. Tijdens de cursus buikbrein en bindweefsel gingen we verder in op dit zeer belangrijke systeem.
Lees meer

04 juni 2018

Cursus DNA en Nutrigenomics

Dankzij het terugdringen van infectieziekten worden mensen in welvaartslanden oud. De kwaliteit van leven laat voor veel mensen boven de 45 echter te wensen over. 5,3 miljoen mensen heeft in Nederland een chronische niet overdraagbare ziekte. Dat is bijna 1/3 van de bevolking!
Lees meer

09 januari 2018

Welkom Ronny!

OsteoVitaal maakt in 2017 en 2018 een enorme groei door. In 2017 kwam onze collega Hessel Turkstra het team al versterken. OsteoVitaal kreeg er daarmee twee nieuwe lokaties bij: in Heerenveen en Oenkerk.
Lees meer

12 december 2017

Welkom Marije!

Met trots mogen we melden dat ons team een vrouwelijke osteopaat rijker is! Mogen wij u voorstellen aan Marije Oelen?
Lees meer

25 oktober 2017

OsteoVitaal breidt uit!

Met trots mogen we vertellen dat ons team een kundige osteopaat rijker is! We stellen u graag voor aan Hessel Turkstra.
Lees meer

23 oktober 2017

Rutger 5 jaar werkzaam bij OsteoVitaal

Vanaf zijn afstuderen in 2012 voegde Rutger zich bij Anne-Ruurd, destijds nog ‘Osteopathie A. Hoogeveen’. De komst van Rutger was reden om de naam te veranderen naar OsteoVitaal.
Lees meer

23 mei 2017

Pieter en Anne-Ruurd volgden cursus in chiropractische manipulaties

In februari 2017 gingen Pieter en Anne-Ruurd naar Antwerpen om te leren van een Italiaanse chiropractor. Chiropractoren en osteopaten werken allebeide op de wervelkolom. Er zijn daarbij raakvlakken en verschillen. Deze cursus had als doel om van elkaar te leren.
Lees meer

30 april 2017

Cursus interpretatie bloedwaarden

Naast de osteopathie heeft Anne-Ruurd grote interesse in de biochemie van het lichaam. Hij studeerde daarom ook orthomoleculaire geneeskunde en kPNI (klinische psycho-neuro-endocrino-immunologie). Anne-Ruurd begeleidt mensen met chronische ziektebeelden dmv leefstijlgeneeskunde. Het kunnen interpreteren van laboratoriumgegevens is daarin een belangrijke pijler.
Lees meer

07 februari 2017

Cursus bij complexe, therapie-resistente klachten

Docent Philip van Caille is een zeer ervaren osteopaat, werkende in Zwitserland. De nascholingsmodules ‘Silver Bullets’ die hij geeft hebben als doel om de cursist meer tools in handen te geven om therapie-resistente klachten te behandelen.
Lees meer

01 april 2016

OsteoVitaal nu ook in Dokkum!

In maart 2016 heeft onze nieuwe collega Pieter Holvast zijn eigen OsteoVitaal vestiging in het mooie autentieke Friese plaatsje Dokkum geopend.
Lees meer

11 mei 2015

Speerwerpclinic & verloting gratis behandeling osteopathie

Zaterdag 23 mei geven de speerwerptalenten van Team Ten Berge een clinic voor iedereen die interesse heeft. Wij als sponsoren zullen ook aanwezig zijn, waar we zullen uitleggen wat osteopathie inhoudt. We verloten een gratis behandeling ter plaatse!

Klik hier voor meer informatie

12 januari 2015

Cursus Barral ”nieuwe technieken van de wervelkolom”

Wij volgen regelmatig bijscholingen om onze vakkennis te behouden, te verbreden en te verdiepen. Van 8 t/m 10 januari volgde Anne-Ruurd wederom een cursus bij Jean-Pierre Barral. "Geweldig om van zo’n meester te mogen leren."
Lees meer

20 juni 2014

Afronding opleiding orthomoleculaire voeding en suppletie Rutger Veneklaas

Waar Anne-Ruurd in een eerder stadium al zijn opleiding orthomoleculaire geneeskunde afrondde, heeft nu ook Rutger een diploma in de orthomoleculaire voeding en suppletie.
Lees meer

12 februari 2014

Cursus ‘gastro intestinale dynamica en viscerale osteopathie’ met de osteopathische wetenschapper George Finet

Van 6 tot 8 februari volgde Rutger wederom een driedaagse cursus in Hoeven (Brabant) over de beweeglijkheid van het middenrif en de organen en de druk in de buikholte. 
Lees meer

12 februari 2014

Dag twee cursus ‘snijzaal practica met fresh frozen preparaten in de universiteit van Maastricht’

Rutger volgde 31 januari de tweede dag van een twee daagse cursus waarin ontleedde lichamen werden gebruikt om de anatomische kennis (hoe het lichaam in elkaar zit) van het lichaam te verdiepen.
Lees meer

15 december 2013

Cursus deel 3 door Alain Piron: Osteopathie, Orthodontie en Slaapapneu

Samen met zijn broer, die in Assen werkzaam is als orthodontist en ook interesse heeft in de meerwaarde van osteopathie bij orthodontisch gerelateerde klachten, volgde Anne-Ruurd van 12-14 december 2013 het derde en laatste deel van de cursus van Alain Piron.
Lees meer

05 december 2013

Woensdag 4 december stond Rutger namens OsteoVitaal wederom in de Drachtster courant.

In het artikel werd er weer ingegaan op hoe wij als osteopaat tijdens een eerste consult te werk gaan. Ditmaal werd er met name aandacht besteed aan nek- en hoofdpijn.

Om het artikel te lezen klikt u op de volgende link: Artikel Drachtster Courant 4 december 2013

02 december 2013

Rutger volgt seminar: Detoxificatie. Het belang en de nutritionele ondersteuning van de ontgifting.

Rutger volgt seminar: Detoxificatie. Het belang en de nutritionele ondersteuning van de ontgifting.
Lees meer

24 november 2013

Wetenschappelijk internationaal Osteopathie congres te Milaan

Anne-Ruurd ging samen met 3 collega’s naar dit congres, om op de hoogte te blijven van de huidige wetenschappelijke status van de osteopathie. Het hoofdthema was lage rugpijn, één van de hoofdredenen waarom patiënten een osteopaat raadplegen. Op het congres werden echter ook andere onderzoeken besproken buiten het kader van dit hoofdthema.
Lees meer

22 november 2013

Woensdag 20 november stond Rutger namens OsteoVitaal in de Drachtster courant.

Een wekelijkse krant die bij ongeveer 55000 huishoudens wordt afgeleverd. 

In het artikel werd onder andere ingegaan op hoe we bij OsteoVitaal te werk gaan tijdens een eerste consult. Er werd ook uitgelegd met welke klachten u bij OsteoVitaal terecht kunt, waarbij voornamelijk lage rugklachten werden toegelicht.

Om het artikel te lezen klikt u op de volgende link: Artikel Drachtster Courant 20 november 2013

18 november 2013

Cursus ‘gastro intestinale dynamica en viscerale osteopathie’ met de osteopathische wetenschapper Christian Williame

Van 14 tot 16 november volgde Rutger een driedaagse cursus in Hoeven (Brabant) over de beweeglijkheid van het middenrif en de organen en de druk in de buikholte.
Lees meer

04 november 2013

Cursus ‘snijzaal practica met fresh frozen preparaten in de universiteit van Maastricht’

Rutger volgde 1 november de eerste dag van een twee daagse cursus waarin ontleedde lichamen werden gebruikt om de anatomische kennis (hoe het lichaam in elkaar zit) van het lichaam te verdiepen.
Lees meer

07 oktober 2013

Cursus over de kaak en het kauwsysteem, door Alain Piron.

Van 3-5 oktober volgde Anne-Ruurd de vervolgcursus van Alain Piron, ditmaal over het kauwsysteem en de stem.
Lees meer

07 oktober 2013

OsteoVitaal hoofdsponsor van speerwerpteam Ten Berge

Mart, Tim en Danien ten Berge zijn drie getalenteerde speerwerpers die meedraaien met de top van Nederland. Door enkele hardnekkige sportblessures kwamen ze in contact met OsteoVitaal.
Lees meer

31 mei 2013

Osteopaten helpen Wesley Sneijder

Wesley Sneijders vakantie zal er anders uitzien dan andere jaren. "Ik ben van plan flink door te trainen waar ik voorheen totale rust nam", aldus de aanvoerder van Oranje, die hard aan zijn fitheid werkt. In samenspraak met Galatasaray en trainer Fatih Terim heeft Sneijder (28) een plan opgesteld. Ook een Franse en Spaanse osteopaat spelen daarin een belangrijke rol.
Bekijk het hele artikel op telegraaf.nl

15 mei 2013

Cursus 'korte hefboommanipulaties' door Daryl Herbert en Laurie Hartman

Rutger volgde 15 en 16 maart een zeer interessante cursus in Antwerpen over manipuleren. Deze cursus werd gegeven door twee vooraanstaande osteopaten die vanuit Engeland naar België overvlogen om daar een kleine 40 osteopaten te trainen met manipulatie technieken van de nek, de rug en het bekken.
Lees meer

08 april 2013

Opening praktijkpand OsteoVitaal Groningen 6 april 2013

6 april 2013 vierden wij de officiële opening van het nieuwe praktijkpand in Groningen door middel van een open dag. Deze dag was een groot succes, waarbij vele belangstellenden een kijkje kwamen nemen in de praktijk, om meer te weten te komen over osteopathie.
Lees meer

25 januari 2013

Cursus 'nieuwe technieken voor moeilijk te behandelen klachten' door Jean-Pierre Barral

Anne-Ruurd volgde van 21 t/m 23 januari 2013 een zeer interessante cursus over de behandeling van vaak moeilijke en therapie resistente klachten aan de schouder, het bekken, de heup en de knie.
Lees meer

28 november 2012

Osteopathie nader belicht bij RTL4!

In de afgelopen weken zijn er voor het programma LifestyleXperience van RTL4 opnames gemaakt waarin de osteopathie centraal staat. Bij diverse osteopathiepraktijken zijn 7 items gedraaid waarin de verschillende aspecten van osteopathie uitgebreid getoond worden. Er wordt duidelijk weergegeven wat osteopathie is, welke behandeltechnieken toegepast kunnen worden en waarom een behandeling bij een osteopaat een goede keuze is! Vanaf 18-11 LifestyleXperience op RTL4, van 14.20-15.30, met een herhaling op RTL 5 op zaterdag om 15.00. De overige uitzendingen zijn op 25-11, 23-12, 13-1, 20-1, 27-1 en de laatste op 3-2. Osteopathie nader belicht, kijken dus!
Lees meer

01 november 2012

Aanvullende cursus osteopathie: het halsgebied

Anne-Ruurd volgde van 25 t/m 27 oktober een zeer interessante cursus over het gebied van de hals. De hals bestaat uit zeer veel spieren die een enorm belangrijke rol hebben in het gecoördineerd bewegen van de nek, de schoudergordel, de onderkaak en het borstbeen, maar tevens een heel belangrijke functie hebben bij functies als kauwen, slikken, spreken en ademhalen.
Lees meer

17 oktober 2012

OsteoVitaal in de Drachtster Courant

Op woensdag 17-10-2012 stond OsteoVitaal met een groot artikel over osteopathie in de Drachtster Courant. In het artikel is te lezen wat osteopathie inhoudt en waarom wij als osteopaten het lichaam in zijn totaliteit onderzoeken en behandelen. U vindt het artikel hier.

Lees het artikel