085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Het consult

Wat u kunt verwachten bij een consult

Bij uw eerste bezoek wordt u veel gevraagd over uw klachten, eventuele ziektegeschiedenis en nevenklachten. Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

De osteopaat zal uw lichaam onderzoeken op blokkades, bewegingsbeperkingen en (spier)spanningen

Als het onderzoek is afgerond, bespreekt uw osteopaat wat hij heeft opgemerkt en stelt een behandelplan op. Het behandelplan wordt vervolgens bij volgende consulten ten uitvoer gebracht. Een consult duurt 45 minuten.

Het aantal behandelingen

Het aantal behandelingen zal bestaan uit één tot meerdere consulten, afhankelijk van de complexiteit. Gemiddeld volstaan 3-6 behandelingen, maar uiteraard is soms minder vaak of juist vaker nodig om tot een optimaal resultaat te komen. De osteopaat zal uitleg geven over de ontstaanswijze van de klachten. U krijgt indien nodig advies mee hoe u zelf kunt bijdragen aan het verminderen of voorkomen van de klachten.

Tussen twee behandelingen kan één tot enkele weken zitten: het zelfherstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen.

Het korte consult

Een kort consult (30 minuten) is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met osteopathie, of patiënten die een eenvoudig klachtenpatroon hebben. In een half uur is er geen tijd voor een uitgebreide anamnese en opsporen van leefstijl gerelateerde factoren zoals voeding, beweging en stress. Het is een puur manueel onderzoek en behandeling, gericht op het verhelpen van de klacht.

Lees hier informatie over de tarieven en vergoedingen.