085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Nieuws / 

Cursus interpretatie bloedwaarden

30 april 2017

Cursus interpretatie bloedwaarden

Naast de osteopathie heeft Anne-Ruurd grote interesse in de biochemie van het lichaam. Hij studeerde daarom ook orthomoleculaire geneeskunde en kPNI (klinische psycho-neuro-endocrino-immunologie). Anne-Ruurd begeleidt mensen met chronische ziektebeelden dmv leefstijlgeneeskunde. Het kunnen interpreteren van laboratoriumgegevens is daarin een belangrijke pijler.

Met het symptoom als uitgangspunt wordt er gezocht naar oorzaken, die vaak te vinden zijn in verstoringen in de regulatie van o.a. ontstekingen en hormonen. Het kunnen uitvoeren en interpreteren van laboratoriumtests is een welkome en zinvolle aanvulling op het uitgebreide vraaggesprek (anamnese).

Enkele voorbeelden van zaken die onderzocht kunnen worden:

  • aanwezigheid van laaggradige ontstekingen
  • leverfunctie
  • cholesterolprofiel
  • verstoringen in de hormonale huishouding: stresshormonen, schildklier, geslachtshormonen…
  • verstoringen in de bloedsuiker regulatie; glucose, insuline.
  • voedingsstatus: vetzuren, vitaminen en mineralenstatus

De uitkomst van een laboratoriumonderzoek moet altijd in perspectief geplaatst worden van uw klachten en uw persoonlijke verhaal en geschiedenis. Labwaardes kunnen dan helpen bij het vaststellen van verstoorde biochemische processen binnen het lichaam die bijdragen aan het klachtenbeeld. Een persoon met een complex klachtenbeeld mag echter nooit gereduceerd worden tot enkele cijfertjes op een papiertje met referentiewaardes!

Een gespannen twaalfvingerige darm bemoeilijkt de galafgifte en dus de vetvertering.