085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Nieuws / 

Dag twee cursus ‘snijzaal practica met fresh frozen preparaten in de universiteit van Maastricht’

12 februari 2014

Dag twee cursus ‘snijzaal practica met fresh frozen preparaten in de universiteit van Maastricht’

Vrijdag 31 januari volgde Rutger de tweede dag van een tweedaagse cursus waarin de anatomische kennis werd verdiept tijdens een snijzaal practicum. Diepgaande kennis van de anatomie is voor een osteopaat essentieel om een goede diagnose te kunnen stellen. Via bindweefselverbindingen en connecties via de bloedvaten en het zenuwnetwerk vormt het lichaam een eenheid. Door kennis van deze anatomische connecties kan een osteopaat ook achterhalen waar de óórzaak van de klachten ligt. Veelal is deze namelijk op een andere plaats gelegen dan waar de klachten zich bevinden!

Deze tweede dag werd er, net als de vorige keer, begonnen met een korte herhaling van de theoretische kennis van de lichaamsregio’s die later die dag in de snijzaal getoond zouden worden. Zo werd er voornamelijk aandacht besteed aan de nek-, hals- en schouderregio. Na de theoretische verdieping werden deze regio's in diepgaand detail in de snijzaal bestudeerd. De presentatie werd hierbij uitgevoerd doorde anatoom prof. Lataster van de universiteit van Maastricht en hij besteedde bij zijn presentatie veel aandacht aan de zones die belangrijk zijn bij een osteopathische behandelstrategie. 

Ook deze tweede dag was zeer nuttig omdat de lichamelijke structuren rond de nek-, hals-, en schouderregio beter drie dimensionaal te visualiseren zijn. Dit zal Rutger helpen om nog nauwkeuriger en effectiever te werk te gaan.

Een gespannen twaalfvingerige darm bemoeilijkt de galafgifte en dus de vetvertering.