085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Over OsteoVitaal / 

Marije Oelen

Marije Oelen

Osteopaat in Groningen (Damsterdiep)

Marije Oelen

Na haar studie fysiotherapie en orthopedische geneeskunde verdiepte Marije zich verder in het 'vinden van de oplossing van klachten'. Ze volgde de opleiding osteopathie en is sinds 2015 osteopaat.

Werkzaam op locatie: Groningen Damsterdiep.
Meteen een afspraak maken met Marije.

Op de basisschool liet de meester een afbeelding zien van hoe de mens er van binnen uit ziet. Vanaf dat moment raakte ik geïnspireerd door anatomie en fysiologie. Al kende ik toen die twee woorden nog niet.

Fysiotherapie en orthopedische geneeskunde

Een logische stap was dan ook om fysiotherapie te studeren. In 2008 heb ik dit afgerond. Het was daarna duidelijk dat ik nog lang niet uitgestudeerd was. Vervolgens heb ik een tweejarige opleiding orthopedische geneeskunde (Cyriax) in Utrecht gevolgd. 

Mijn kennis op het orthopedisch vlak (botten, spieren en gewrichten) breidde zich uit, maar dit vond ik niet genoeg om het lichaam echt goed te kunnen begrijpen. Ik wilde me verder verdiepen in de vraag waarom bij de ene patiënt een bepaalde klacht zich ontwikkelt en bij de ander niet. Om hier antwoord op te krijgen ben ik begonnen met de opleiding Osteopathie.

Osteopathie

Na deze 5-jarige studie bekijk ik een lichamelijke klacht niet als op zichzelf staande klacht, maar als het resultaat van uiteenlopende oorzakelijke factoren. Daarom vraag ik tijdens het intakegesprek altijd naar o.a. operaties, infecties en ongelukken uit het verleden. Dit kan namelijk meespelen in het ontstaan van de huidige klacht. Mijn visie is dat het oplossen van de oorzaak van de klacht de sleutel is naar een effectief en structureel herstel van de patiënt.

Sporters en zwangere vrouwen

De afgelopen tien jaar heb ik als fysiotherapeut in diverse praktijken gewerkt. In 2015 heb ik mijn eigen praktijk in Hoogezand opgezet. In de loop der jaren heb ik een diversiteit aan klachten behandeld. Ik heb veel in sportscholen gewerkt, waardoor ik de nodige ervaring met sporters heb opgedaan.

Mijn visie is dat het oplossen van de oorzaak van de klacht de sleutel is naar een effectief en structureel herstel van de patiënt.

Naast sporters heb ik affiniteit met zwangere vrouwen en postnatale klachten. Als kersverse moeder heb ik zelf ervaren wat het lichaam doormaakt tijdens een zwangerschap en bevalling.

Sinds 2016 werk ik met veel plezier in het gezondheidsplein Damsterdiep. Hier zitten verschillende disciplines onder één dak waardoor er nauw en efficiënt samengewerkt kan worden.