085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Over OsteoVitaal / 

Ronny Eijer

Ronny Eijer

Osteopaat in Bolsward

Ronny Eijer Osteopaat OsteoVitaal

Ronny is in 2017 afgestudeerd als osteopaat. Voordat hij begon aan de studie was hij al sinds 2006 werkzaam als fysiotherapeut. De ervaringen binnen de fysiotherapie zorgden voor de juiste impuls om de studie te volgen.

Werkzaam op locaties: Bolsward en Drachten.
Meteen een afspraak maken met Ronny.

Ik vind het een uitdaging om de “moeilijk begrepen klacht” te vinden. Het zoeken ervaar ik als een puzzel en binnen de osteopathie moeten alle stukjes op de juiste plaats liggen. Baby’s, sporters eigenlijk iedereen kan dan goed behandeld worden.  

De moeilijk begrepen klacht

Het zoeken naar de juiste ingang voor therapie is voor mij een uitdaging waaruit ik veel voldoening haal. Binnen de fysiotherapie was het altijd een hele uitdaging om klachten te herkennen en te ontdekken. Vaak liep ik hierin vast. Daarom ben ik veel cursussen gaan volgen om steeds meer kennis op te doen. Ik bleef nog altijd dat ontbrekende stukje missen. 

Toen kwam ik in aanraking met de osteopathie vanwege rugklachten die ik zelf had. Fysiotherapie mocht niet meer baten en als tip kreeg ik te horen “ga eens naar een osteopaat”, zij kijken verder dan alleen naar je rug. Dat was het beste advies wat ik tot nu toe heb gehoord. Het is hierdoor voor mij duidelijk geworden welke opleiding ik nog wilde volgen. Nu ik klaar ben is mijn kennis zo veel meer geworden en is iedere uitdaging er eentje om op te lossen!

Osteopathie voor baby's

Wanneer baby’s het zouden kunnen zouden ze ons zoveel vertellen. Als ouders weten we maar al te goed wat ons kindje wil vertellen. Baby’s herkennen is een automatisch proces wat wij als ouders ons eigen maken. Ik ben vader van drie prachtige kinderen. Dit zorgde er eveneens voor dat de interesse voor baby’s groeide.

Vanuit de fysiotherapie heb ik hen altijd goed kunnen helpen. Vanuit de osteopathie alleen nog maar beter.

In sommige gevallen is een kind te onrustig, spuugt te veel of drinkt bijvoorbeeld moeilijk. En vaak om onduidelijke redenen. Dit kan ons als ouders erg onzeker maken en we blijven zoeken naar antwoorden. Antwoorden die niet altijd te vinden zijn. Dan kunnen wij als osteopaat veel voor baby’s en kinderen betekenen.

Hoe voetbal alles veranderde

Al vanaf mijn zesde voetbal ik. Na het doorlopen van de jeugd in Bolsward heb ik 16 jaar in het eerste elftal mogen voetballen. Nu is het veldvoetbal gepasseerd en heeft zaalvoetbal zijn intrede gedaan. In al deze voetbaljaren heb ik veel klachten en blessures voorbij zien komen en gaan. Eerst keek ik toe en leerde. 

Na mijn studie zag ik veel van mijn voetbalkameraden in de praktijk met blessures. Vanuit de fysiotherapie heb ik ze altijd goed kunnen helpen. Vanuit de osteopathie alleen nog maar beter. Het op zijn plaats leggen van de “puzzelstukjes” en daarbij verder kijken dan alleen naar de locatie van klacht zorgt voor het beste resultaat. 

Naast het voetballen mag ik graag mountainbiken en zoek daarbij met vrienden het liefst de bosroutes op. En als het weer het toelaat, dan rijd ik heel graag motor. De souplesse die een motorrijder nodig heeft in het bochtenwerk vind ik daarin een prachtige uitdaging!

Osteopaat in Bolsward

Vanuit het Cios was mijn interesse gewekt in de fysiotherapie. Ik heb fysiotherapie gestudeerd aan het Thim van der Laan college, toen nog in Utrecht. Na deze studie ben ik begonnen met werken in Leeuwarden als fysiotherapeut, waarna ik al snel in Sneek kwam te werken in een prachtige praktijk. Hier heb ik heel veel ervaring opgedaan en veel cursussen gevolgd.

Dit leidde uiteindelijk tot de stap om zelf een praktijk te starten in Bolsward. Daar heb ik mij ook laten scholen in de “dry-needling”. Deze pas ik ook toe binnen de osteopathie wanneer noodzakelijk. 

Nu ik mijn studie Osteopathie aan het IAO in Zeist heb afgerond, ben ik te vinden in Bolsward en Ureterp als osteopaat.  Klik hier voor informatie over de praktijk in Bolsward.

Afgeronde bij- en nascholingen

Perfection in the Management of Vertebral Adjustment (deel 3: SAT)

Docent: Pau Dalmau

Perfection in the Management of Vertebral Adjustment (deel 2)

Docent: Carlos Ferrari

Perfection in the Management of Vertebral Adjustment.

Docent: Francesc Sansa

"Behandelmethode Frank de Bakker": Behandelmethodes bij baby's geinspireerd op embryologie.

Docent: Frank de Bakker
Meer informatie