085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Nieuws / 

Cursus: Perfection in the Management of Vertebral Adjustment (deel 2)

01 oktober 2019

Cursus: Perfection in the Management of Vertebral Adjustment (deel 2)

In september volgden Ronny en Anne-Ruurd deel 2 van deze cursus om onze technieken te finetunen. Dit deel werd gegeven door Carlos Ferrari. Het doel van deze praktische cursus was het verfijnen van de technieken op het bekken, heiligbeen en wervelkolom incl. de halswervelkolom.

Ook was er aandacht voor extra testen om een nauwkeuriger differentiaal diagnose te kunnen maken tussen lage rug en bekkenklachten en kregen de safety tests van de halswervelkolom een update volgens de meest recente inzichten.

De docenten die deze 3 delige cursusreeks geven zijn continu bezig met het optimaliseren van bestaande technieken waardoor de technieken nog veiliger en effectiever kunnen worden toegepast. Zo was de manipulatie in 0 graden rotatie van de nek een speerpunt van de docent.

Als osteopaten zijn we weer een stukje vaardiger geworden door deze cursus en hebben we weer meer ‘tools’ tot onze beschikking gekregen om bepaalde weefsels los te krijgen. Want de uitspraak: “if your only tool is a hammer, every problem looks like a nail” is zeker van toepassing in de geneeskunde!

Een gespannen twaalfvingerige darm bemoeilijkt de galafgifte en dus de vetvertering.