085 130 25 80 (Centraal nr.)

U bent nu hier: 

Voor wie / 

Voor sporters

Osteopathie voor sporters

De kleinste beperkingen in beweeglijkheid kunnen verstorend werken op de fijne coördinatie tussen je gewrichten en spieren, waardoor je meer kans krijgt om blessures op te lopen.

Bij OsteoVitaal kunnen we jou als sporter helpen bij de preventie van blessures en het doorbreken van je terugkerende klachten.

Als sporter vraag je veel van je lichaam. Tijdens een intensieve training of wedstrijd wordt heel je lichaam ingezet om een maximale prestatie te kunnen leveren. Een oude verstuiking, een (knie) operatie, zwakke rug of botsingen die je tijdens het sporten hebt opgedaan kunnen tot compensaties in je lichaam leiden die op den duur hun tol eisen. Je blijft je enkel maar verzwikken en die hamstringblessure komt telkens maar terug... herkenbaar?

Osteopathie bij sporters

Wij kunnen jou als sporter helpen bij het optimaliseren van je sportprestaties, bij de preventie van blessures en het doorbreken van je recidiverende klachten.

“Vaak is al vastgesteld door een fysiotherapeut of arts waar het probleem zit. Een tenniselleboog, een werpersarm, een jumper’s knee of een SI-gewrichtsprobleem, om maar enkele voorbeelden te noemen. De osteopaat gaat na deze diagnose een stuk verder, door ook te onderzoeken waaróm deze klacht telkens weer terugkomt of maar niet wil herstellen.”

Wij hebben feeling met sporters. Naast dat we zelf bedreven sportbeoefenaars zijn, zijn we tevens sponsor van Team Ten Berge: drie veelbelovende getalenteerde speerwerpers. 

We hebben veel ervaring in het begeleiden van blessures in diverse takken van sport: voetbal, judo en andere vechtsporten, atletiek, turnen, zwemmen, hardlopen, krachtsport en balsporten.

Wat doet een osteopaat anders dan een fysio- of manueeltherapeut?

Na vaststelling van het probleem doen we ook een totaal lichaamsonderzoek. We gaan na of de weefsels in de omgeving van de klacht goed bewegen. En ook of weefsels op afstand een negatieve invloed uitoefenen op de pijnlijke regio. 

Osteopathie bij sporters

Vaak zijn er veel meer structuren betrokken bij het probleem dan op het eerste gezicht lijkt. Als sporter gebruik je je lichaam intensief. Daarom kunnen kleine bewegingsbeperkingen soms al klachten veroorzaken, terwijl een niet-sporter daar mogelijk geen last van zou hebben. 

Bij sporters gaat het om precisie werk. Met osteopathie brengen we het hele lichaam weer in balans, zodat het de belasting van de trainingen en wedstrijden weer aan kan. 

Soms is er meer nodig, namelijk ondersteuning op het gebied van voeding, training en supplement gebruik. Onze achtergrond als fysiotherapeut en studie in orthomoleculaire voedingsleer stelt ons in staat je hierin te adviseren.

Osteopathie bij sporters

Anne-Ruurd volgde tevens bijscholing om sporters te helpen het maximale uit hun lichaam te halen. Wat is de meest optimale sportvoeding die jou in staat stelt de beste prestatie te leveren en tegelijkertijd je herstelcapaciteit optimaliseert? Hoe kan je ervoor zorgen met voeding, supplementen en de juiste trainingsadviezen dat je je energie niet verliest aan je immuunsysteem en blessures maar volledig kan inzetten voor je prestatie? Het optimaliseren van orgaanfuncties, je immuunsysteem, je energieproductie en kwaliteit van je spieren en bindweefsel vormen een essentieel onderdeel in het verbeteren van jouw mogelijkheden als sporter.

Anne-Ruurd heeft een artikel geschreven over de vele voordelen van het sporten op nuchtere maag. Lees de blogpost hier.

Je kunt voor tal van klachten bij ons terecht. Staat je klacht niet onder ‘Bij welke klachten’ en ben je onzeker of wij je kunnen helpen? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Wij heten je welkom!